Vandaag begint de dag nevelig maar het water is verleidelijk dus eerst maar een kwartiertje zwemmen. Daarna ontbijt en dan met Benno weer naar de notenboom want er hangen er nog genoeg. Ik heb alleen die noten eraf gehaald waarvan de bast open was en binnen niet al te langen tijd was er weer een zak gevuld. We zijn net vertrokken komt er een huurboot aan dus de eerste sluis zijn we met z’n tweeën. Na de tweede sluis draaien we in de opvaart en gaan de Saône weer 5 km. op om een plaatsje te zoeken in Soing. Volgens de kaart is daar een steiger voor 3 tot 5 bootjes met stroomaansluiting en water. Inderdaad het steiger is er en stroom en water ook maar er liggen al twee bootjes en eigenlijk ook vol. Er is nog ongeveer 3 m. over dus draaien we de boot en leggen hem van achter tegen de steiger en van voor de paal naar beneden. Het is pas half een dus de hele middag voor ons. Is ook wel nodig want het is vandaag een tropische dag. Geen wind, geen wolken en de temperatuur loopt in de schaduw op tot boven de 30 graden. Binnen tot wel 34 graden. Dus maar weer te water om op te frissen. Nog wat geschuurd en wat grondverf gesmeerd tot de pot leeg was en daarna zoveel mogelijk zwemmen in de schaduw zitten en je niet druk maken. Om 7 uur ’s avonds was het nog 27 graden dus voor het slapen gaan nog maar een keer plonsen. Vandaag 2 sluizen en 12 km. Het plan is morgen ook maar een of 2 sluizen te doen als het weer zo warm wordt.