Vanmorgen eerst een eindje terug gevaren om te zien waar die familie op de camping was. Ze hadden een tent opgezet en de kajaks lagen op het strand. We hebben er wat foto’s van gemaakt want we vonden het toch wel een hele onderneming om zoiets te doen met twee jonge kinderen. Over afzien gesproken, tenminste in onze ogen. Daarna zijn we weer omgedraaid en naar Auxonne gevaren. Dit is een afstand van 18,5 km. en maar een sluis zodat we om 1 uur al weer rust hadden. Het is vandaag een hele mooie dag vrijwel onbewolkt maar veel wind. Auxonne is een leuk plaatsje met mooie aanlegsteigers en veel bootjes verkeer. Wij troffen het want we hadden het laatste vrije plaatsje op de steiger. Er is wel veel verloop in de loop van de dag maar je weet nooit van te voren hoelang je moet wachten dus ga je maar door of de jachthaven in maar dan kost het geld. Het is een ommuurde stad waarvan nog een heel groot gedeelte intakt is. We zijn eerst met Benno buitenom de wallen gelopen en daarna samen de bezienswaardigheidstoer door de stad gemaakt via de plattegrond die we bij de info gehaald hadden. Ze zijn er hier trots op dat Napoleon hier zijn opleiding heeft gehad in de academie. Er staat dan ook een standbeeld van hem op een plein. De militaire academie is nog steeds in gebruik dus zie je hier ook veel militairen lopen. Enfin, voor ieder die deze kant ooit opkomt: Auxonne niet overslaan.