We zitten al een tijdje in het mooie nazomerweer en vanmorgen was het dan ook mistig. Toch bijtijds opgestaan want het is weer eens tijd om schoon schip te maken. Alles aan de gang en eens grondig met sop en borstel bezig. Thea ondertussen naar de super om de mondvoorraad aan te vullen en een stokbrood te halen. Tegen elf uur klaar met de grote schoonmaak en willen we opstarten. Dan komt er net een jacht uit sluis 1 dus ook in de afvaart. Als we nu vertrekken zijn we de hele dag met z’n tweeën dus eerst maar koffie drinken. Alleen schutten is wel zo makkelijk en haast hebben we niet. Sluis 9-10-11-en 12 zijn weer volautomatisch zodat we daar weer in sneltrein vaart door zijn. Vanaf sluis 13, die kort in storing was, zou Thea met Benno naar nr. 14 lopen die afstand is ook maar 900 m. Halverwege zag ze echter een stenen muurtje en dat we daar wel konden liggen, het was tenslotte ook al weer 3 uur. Ze stond me op te wachten en er bleek voldoende water tegen de kant te staan dus de palen naar beneden en we liggen. [geen bolders aan de wal]. Het water was schoon, de temperatuur hoog dus de trap gehangen en zwemmen. Wat me opviel, van alle keren dat ik gezwommen heb, dat dit de beste temperatuur was dus extra lang gezwommen. Misschien vanavond nog een keer of anders morgenvroeg we zien wel. We worden in ieder geval met het weer verwend. Iedere dag 28 graden of meer en van de week zijn de vooruitzichten gunstig. Vandaag 12 sluizen gedaan en 9 km. afgelegd.