De dag begint weer zonnig dus eerst maar even opfrissen. De watertemperatuur is 18,8 graden en de buitentemperatuur is 14,3 graden dus je kunt beter in het water zijn. Om 10 uur vertrekken we en om 12 uur zijn we in Fontenoy le Chateau waar we pauze houden. We wandelen het plaatsje door en klimmen naar de ruïne van het kasteel daarna kopen we nog een stokbroodje en keren terug naar boord. Als we het brood op hebben willen we weer verder en net als we willen starten zien we een spits aankomen. Weliswaar leeg maar net zo een als we op de foto meegestuurd hebben. Dus maar even een half uurtje gewacht anders zit je hem zo op de hielen. Om 2 uur weer verder gegaan en om 3 uur vast gemaakt boven de sluis van Pont du Bois waar ook een waterkraan staat. Dus de tank maar weer bijgevuld en Benno maar eens lekker gewassen aan de wal. Niet dat hij het kon waarderen maar zo af en toe moet ook dat gebeuren. Vandaag hebben we evenals gisteren 15,5 km. afgelegd maar nu maar 10 sluizen gedaan.