Vandaag eerst brood gekocht bij de bakker die zich op loopafstand bevindt en na het dagelijkse loopje met de hond gedaan te hebben, vertrekken we om ca. 11 uur uit Port sur Saône. In de sluis wordt verse groente ingeslagen die direct uit de tuin komt. We hebben daarna nog een afsteker naar Scey sur Saône gemaakt. Dat is 1,5 km. heen en ook weer terug. We hebben daar een rondje gelopen, je ligt er direct voor de stuw aan een steiger en hebben bij Carrefour ook nog wat boodschappen gedaan. Na anderhalf uur zijn we weer vertrokken en na de sluis gepasseerd te zijn kwamen we aan de tunnel. De tunnel is 680 m. lang en verbazend 6,5 m. breed en goed verlicht dus met andere woorden een makkie. Als je de tunnel gepasseerd bent krijg je weer een sluis en die is bemand in verband met de signalering voor tunnel en sluis. Die had weer wijn en honing te koop dus daar de wijnvoorraad maar weer aangevuld. Ongeveer een km. na de sluis zagen we een mooi damwandkantje dus vonden we het tijd om te stoppen. Het was ook weer erg warm dus de trap buitenboord en te water. Zelfs Thea ging zwemmen en dat betekent dat het erg warm is. We kwamen er al snel achter dat het niet de meest gunstige plaats was want we lagen 50 m. beneden een brug en dat was voor de opening van de opvaart. Dus nadat we uitgezwommen waren de motor maar weer gestart palen omhoog en 2km. verder gevaren waar een betere aanlegplaats was. Daar maar weer verder met zwemmen en daarna stukje lopen met Benno. Daar kwam ik een notenboom tegen en dus was het noten verzamelen. Gelukkig heb ik altijd een poepzakje voor de hond bij dus daar maar gebruik van gemaakt om de oogst in te doen. ’s Avonds nog een keer met Benno gelopen maar toen was het al 8 uur geweest en toen ik terug liep was Benno op een gegeven moment verdwenen. Eerst naar boord gelopen en een zaklamp gehaald en toen terug gelopen. Op de lange duur heb ik hem gelukkig wel gevonden en zat hij een beetje schuldig langs de kant van de weg. [fietspad] Al met al ruim ander half uur bezig geweest en dat allemaal in het donker want we lagen in de middle of nowhere. Al met al vandaag 4 sluizen gedaan en 16,7 km. gevaren.