Wat een druk begin van de nieuwe week. Opstaan, zwemmen, brood halen, ontbijten, waterladen, stroomkabel opruimen, Benno uitlaten, mast en lichtbeugel laten zakken, waslijn opruimen en eindelijk is het dan zover dat we kunnen vertrekken. Vanaf onze ligplaats naar de eerste sluis is het 11 km en daar varen we om half een uit. Om kwart voor twee zien we een plaatsje waar we kunnen picknicken en Benno uitlaten want die is al een tijdje ongedurig. Om half 3 gaan we weer verder en doen dan nog een sluis om vervolgens om 4 uur vast te maken in Pontailler sur Saône. ’s Avonds gaan we in een restaurantje eten en treffen daar een gezin met twee kinderen die in kajaks onderweg zijn van Denemarken naar Istanbul. De man is een Deen, de vrouw een Nederlander en de kinderen een jongen en een meisje ca. 5/7 jaar spraken zowel Deens als Nederlands en dat gewoon door elkaar. Tegen de vader meest Deens tegen de moeder Nederlands gewoon leuk om te horen. Ze waren vandaag ook tot Pontailler gekomen maar een kleine km. eerder gestopt dan wij omdat daar een strand met een camping was. Ze hadden een sabbatical jaar maar je vraag je toch wel af hoe zoiets gaat met kinderen op school. Het was een korte ontmoeting maar wel een heel interessante. Vandaag 30 km. gevaren en twee sluizen gedaan. Dit ter informatie voor hen die het interessant vinden.