Vanmorgen eerst een wasje gedraaid en de tank nogmaals bijgevuld. Om kwart over 10 zijn we dan begonnen aan het laatste stukje van Canal des Vosges. We moeten nog 13 km. en 7 sluizen en dan zijn we in Corre waar het kanaal uitmond in de Saône. Vanaf Toul hebben we weer 147 km. achter ons en als we van Maastricht af rekenen hebben we 588 km. afgelegd en zouden we nog 1180 km. voor de boeg hebben. Maar we rekenen in etappes en van Corre naar Lyon waar we op de Rhone komen is het 365 km. Het grote verschil met wat we nu gehad hebben is dat het aantal sluizen drastisch verminderd. We waren om half 2 in Corre en blijven hier voor de rest van de dag liggen. Morgen nog de laatste sluis om op de Saône te komen en dan beginnen we weer aan een nieuw hoofdstuk van ons avontuur. Net voor we bij de ligplaats waren kwam er een lege spits en die was aan het proberen om onder de brug [passerelle ] door te komen. Ik wilde wachten maar hij riep op dat we door moesten komen. We hebben toen we hem gepasseerd waren nog een tijdje liggen wachten om te zien of het lukte maar dat ging te lang duren. We hebben voor de sluis vastgemaakt en zijn toen terug gelopen om te kijken hoe het daar ging. Hij was ondertussen weer een stuk achteruit gegaan en tegen de kant aan gaan liggen. Het ging maar om centimeters maar ijzer geeft niet mee. Wij zijn toen maar naar de Saône gelopen en daarna langs de jachthaven weer terug. We wilden weer naar de spits gaan kijken maar die is op de een of andere manier er toch onderdoor gekomen want hij was weg. Om een uur of 5 kwam er een geladen spits langs die ook onze richting uitgaat. Het was de Mazzel met schipper Buisman uit Rotterdam. Ik heb hem niet gesproken want ik was wat in de grondverf aan het zetten dus geen tijd. Misschien zien we hem later nog. Corre op zich valt tegen en ook de jachthaven hier op het kanaal. Ze vragen hier 10 € voor een overnachting en dan nog eens 2€ voor stroom. De damwand staat schots en scheef en als wij in een box gaan liggen, liggen we half in het kanaal. Zodoende maar voor de sluis gaan liggen met de spudpalen. Toen de geladen spits langs kwam werden we niet van de plaats gezogen dus dat was weer een geruststelling. Buiten op de Saône heb je ook wel een grote jachthaven maar zo gaat het ook.