Vandaag is het plan om naar Gray te varen en dat is 38 km. Dus gaan we om kwart voor 10 vertrekken. We zijn net los komen we erachter dat de GPS niet werkt. Thea heeft gisteren verschillende updates gedownload en misschien dat dat de oorzaak is. We bellen met Noordersoft en die geeft wat aanwijzingen die we kunnen proberen. We varen de dode arm uit en gaan voor de sluis liggen want als we er niet uitkomen liggen we tegenover het kantoor van Noordersoft en dan komt er iemand om het te verhelpen. Al met al lukt het Thea met hulp van de aanwijzingen er toch zelf uit te komen en na anderhalf uur gaan we dan weer verder. Om 20 voor een zijn we bij de tunnel aangekomen maar die wordt niet bediend tussen half een en half twee dus bijna een uur verplicht pauze. Vindt Benno niet erg en eten we ondertussen een kopje soep. Door de tunnel is gelijk de sluis en nu zijn we met z’n tweeën want als er oponthoud is loopt ook het aantal bootjes op. We doen nog een sluis en blijven dan voor de volgende sluis liggen het is dan al half 5 en we hebben de sluis ook niet mee want we zien voor ons een boot invaren en dan duurt het weer even. Nu moeten we morgen nog maar 2 sluizen en 5km. We liggen boven sluis Rigny en hebben 31 km gevaren.