Vandaag vroeg op want om kwart voor 8 staat Benno voor de deur te blaffen dat hij naar buiten wil. Dus bed uit en hem aan de wal gezet. Zelf dan maar gaan zwemmen en even later ook Thea uit bed en die naar de bakker. Al met al waren we toch pas om 10 uur weg maar om kwart over 11 lagen we alweer vast in Ray sur Saône. Hier blijven we morgen ook nog liggen want hier wonen de ontwikkelaars van het vaarprogramma Noordersoft waar wij gebruik van maken. Maar eerst hebben we een wandeling gemaakt naar het kasteel dat zich boven het dorp bevindt en waar je heerlijk vrij kunt wandelen door het kasteelpark. In 1605 hebben ze daar een linde geplant ter ere van de verloving van Rose de Ray en Alexander de Mariner. Inderdaad een indrukwekkende boom zoals er meer staan in het park. Toen we terug waren eerst weer gezwommen en een uurtje pauze gehouden en toen naar de mensen van Noodersoft gelopen dhr. Kouwenberg en dhr Feenstra. Ze waren echter in bespreking en kwamen na afloop naar ons toe. Was een gezellige middag en ’s avonds met z’n vieren in restaurant Chez Yvette wezen eten. Zo ging ook deze dag weer met mooi weer ten einde. Morgen kan Thea bij hun op kantoor de verslagen versturen en alle andere dingen op internet regelen. Zo zie je maar iedere keer schuiven we een stukje naar het zuiden op. Vandaag 7,3 m met een sluis en morgen een rustdag.