Vandaag laat [half een] uit Auxonne vertrokken. Thea wilde bij de info eerst nog internetten en daarna is ze nog even op de fiets naar de Lidl geweest dus zodoende. We hebben ook geen haast want we gaan vandaag naar St. Jean de Losne en dat is maar een sluis te gaan en 17.5 km varen. Om 3 uur arriveren we in St. Jean de Losne en tot onze verbazing zien we daar de kajakkers die we in Pontailler in het restaurant ontmoet hadden. Die zijn nog vlugger dan wij want ze zijn ons ’s morgens voorbij gegaan in Auxonne [hebben we niet gezien] en waren om 12 uur al in St. Jean de Losne. Ze moesten inkopen doen maar die rare Fransen sluiten van 12 tot half 3 dus hadden ze verplicht pauze. Niet zo leuk voor hen want hier konden ze niet blijven want ze moeten ergens een tent op kunnen zetten. Ze zijn nog even bij ons wezen kijken en na nog even gepraat te hebben was het voor hun tijd om een plekje te zoeken dus gingen ze weer verder. Ze zijn te volgen op een Weblog en op Facebook onder live is good follow us. Heel interessant voor de liefhebbers van reisverhalen. Ze hebben in ieder geval de Franse kranten gehaald. Wij lagen in de buurt van een restaurant en daar konden we inloggen op hun WiFi dus dat was mooi meegenomen. Wat niet zo mooi was was een mail van Noordersoft die ons er op attendeerde dat Canal de Midi van 2 nov. tot 25 dec. geheel gestremd is voor onderhoud. We zijn van hier nog 555 km. van het kanaal verwijderd en willen we er door komen dan moeten we nog eens 240 km. en 63 sluizen bedwingen. We hebben nog ruim 5 weken te gaan dus moet het mogelijk zijn. Alleen als we er langs komen hebben we bijna twee maanden te gaan om het lateraal kanaal de la Garonne te bevaren dat is 194 km. lang en heeft 53 sluizen. Dat is heen dus terug weer hetzelfde aantal en dat in twee maanden moet dus geen probleem zijn. We hadden gehoopt zo rond de Kerst een heel eind terug te zijn op het kanaal de Midi omdat je dan in het middellandse zeeklimaat terecht komt. Maar zoals het er nu uitziet zullen we met Kerstmis wel in Toulouse liggen. Hopelijk wordt de winter niet te koud, afwachten maar. In Frankrijk moet je eigenlijk geen berekeningen maken. We hebben vandaag de laatste kleine sluis gehad totdat we weer het kanaal de Midi opgaan. Vanaf nu zijn ze 185 m. lang en 12 m. breed. Op de Saone krijgen we er nog maar 8 op het 215 km. die we nog moeten tot Lyon.