De dag begint met mist maar dat weerhoud me niet om toch maar te gaan zwemmen. Het water trekt. Daarna eerst met z’n allen naar de bakker om een broodje te halen en dan heeft Benno gelijk zijn loopje. In het dorp bevindt zich een traverse waar de trein Parijs-Basel door rijdt en dat dwars door het dorp. [ Een traverse is een tunnel zonder bovenkant ]. In 1944 hebben ze daar met opzet een trein laten ontsporen om zo de aanvoer van het Duitse leger te vertragen. Ze hebben er nog een paar treinen bovenop laten lopen zodat het een grote ravage is geworden. Dit jaar is het 70 jaar geleden en wordt het dus herdacht. Om 10 uur zijn we toch maar gaan varen. De mist was ondertussen opgetrokken dus belooft het weer een mooie dag te worden. Om half 12 varen we de eerste sluis voor vandaag uit en tevens de laatste want een uur later maken we vast in Port sur Saône. Dit is best een leuk plaatsje om je dag door te brengen. Het heeft een redelijk grote jachthaven maar wij maken vast aan de kade er tegenover. Dan maken we een lange wandeling en keren daarna naar boord terug. Zo tegen 3 uur begint de zon op een zomerse manier te schijnen en loopt de temperatuur op tot boven de 28 graden dus houden we ons koest en gaan lekker op het achterdek een boek lezen. ’s Avonds nog een flinke wandeling met de hond en dan gaat ook deze dag weer ten einde.