Vandaag nemen we afscheid van de zomer en beginnen we aan de herfst. Het is ook wel te merken aan de lucht. Vannacht heeft het behoorlijk geregend en volgens de buren ook geonweerd maar dat hebben wij niet mee gekregen. Vanmorgen toen we opstonden was het in ieder geval droog dus toch nog maar een kwartiertje gezwommen. Thea de lakens van bed gehaald en in de wasmachine gedaan want nu hebben we nog stroom en de waterkraan is hier ook dus na afloop de boel maar weer vol maken. Hopelijk krijgen we ook weer alles droog want het is een stuk minder vriendelijk als gisteren. Nadat de 3 wasjes eruit zijn en aan de lijn hangen gaat Thea nog naar een toren waar om 12 uur een rondleiding is. Ik blijf aan boord als regenwacht. Maar goed ook want een uurtje later was het zover. Gelukkig was de helft droog en was het maar een korte bui dus toen ze terug was kon de rest weer aan de lijn. Om half 4 zijn we naar het Italiaanse Theater gegaan waar een rondleiding gegeven werd. Uiteraard op z’n Frans maar door een Nederlandse vrouw. De rondleiding duurde een uur maar was zeer interessant. Prachtig gebouw van binnen en geheel gerestaureerd en nog steeds in gebruik. Daarna zijn we nog naar museum Baron Martin geweest waarin oude schilderijen te zien waren en beelden en wat al niet meer. Ook verschillende schilderijen van Hollandse en Vlaamse schilders. Op de bovenverdieping een aparte tentoonstelling van een impressionistische schilder en beneden in de kelder oude dingen die ze in de omgeving opgegraven hebben. Ik was er al achter maar het werd nu weer eens bevestigd dat het aan mij niet besteed is dat museum gedoe. Zal wel komen dat ik zelf te veel oude dingen heb zoals het bootje. Maar al met al toch wel een welbestede dag en afgezien van die ene regenbui is het toch nog een behoorlijke dag geworden.