Vandaag dachten we om 9 uur weer verder te gaan maar dat was buiten de Franse beambten gerekend. De rivier l’ Herault stond volgens de hoogste instantie in Toulouse te hoog en was daarom veel te gevaarlijk voor de pleziervaart. Alleen de professionals met de passagiersschepen met passagiers konden die moeilijkheid zonder problemen overwinnen. Uiteraard was ik het daar niet mee eens maar de mening van een leek telt niet zodat we vandaag een verplichte stilligdag gehad hebben. Uiteraard was ik nieuwsgierig wat dat grote gevaar inhield dus ben ik met Benno naar de rivier gelopen, een wandeling van ca. 3km en wat zie ik tot mijn verbazing? Een rivier zo breed als de Maas met een drijvertje van zo’n 3 a 4 km per uur. Deze rivier moet je 500 m af varen en dan weer het kanaal indraaien. De invaart van het kanaal ligt dan ongeveer 300 m boven de stuw. Ze zijn dan bang dat je de invaart mist en dan voor de stuw terecht komt. Terug aan boord nog maar eens geprobeerd om weg te komen maar zo zijn de regels nu eenmaal. Toen de verdere tijd maar nuttig besteed door de hydrofoor maar na te kijken en weer op druk te zetten. Daarvoor moest wel de hele zooi verplaatst worden maar na gedane arbeid is het goed rusten. Morgen nieuwe kans om onze reis te vervolgen.