Vandaag inderdaad opgeschoven naar de jachthaven in de stad. We liggen nu nog 6 km verwijderd van het einde van het kanaal en moeten ook nog 3 sluizen overwinnen in die 6 km maar we hebben nog wat tijd. Na alle formaliteiten van de jachthaven te hebben afgehandeld eerst maar even verbinding met internet gemaakt en de mails bekeken. Maar om half 1 waren we toch zover dat we de stad in zijn getrokken en dat is ons goed bevallen. Het is een mooie stad met Spaanse invloeden. De straatnamen zijn hier ook tweetalig want naast het Frans worden ze in het Occitaans vermeld wat een streektaal is verwant aan het Spaans. Ze hebben een paar mooie parken die kort bij de jachthaven liggen.

Dan hebben we een globale bezichtiging van de stad gemaakt maar ondertussen wel 3 kerken bezocht. Kathedraal St. Etienne daarna de kerk Notre Dame de la Daurade en tot slot de basiliek Saint-Sernin. De basiliek staat op de wereld erfgoed lijst en is een stop over op de wandeling naar Santiago de Compostella in Spanje. Alle 3 zijn het heel imposante gebouwen ieder met zijn eigen charme.

Sowieso is Toulouse een bezoek waard en wij hebben vandaag nog maar een uurtje of 5 daarin doorgebracht. Maar we zijn hier voorlopig nog niet weg dus we zullen nog wel een paar maal door de stad lopen. Niet dat we al die tijd hier in de haven blijven liggen want dat kan bruintje niet trekken maar als we de drie sluizen en de 6 km achter ons hebben, liggen we nog steeds in de stad. We zijn ook aan de Garonne wezen kijken en dat is ook hier al een grote rivier die wij echter niet op mogen. Dat is hier voorbehouden aan de dagpassagiersschepen. We hebben er een zien varen en die was afgeladen vol.

Het is dan ook nog steeds een uitgelezen weertje maar toch zo laat in het seizoen zou je dat toch niet verwachten. Ook in de stad in het winkelcentrum was het afgeladen vol en de terrasjes waren allemaal goed bezet. Als je niet beter wist zou je denken dat het weekend was zo veel mensen op de been. Om 6 uur waren we een beetje vermoeid terug aan boord en werden we met enthousiasme begroet door Benno die al die tijd noodgedwongen alleen aan boord moest blijven.

Bankje in een park en een beeld van Antoine de St. Exupéry, schrijver van De kleine Prins
Kathedraal St. Etienne
De Garonne en de Pont Neuf
Mooie hoekhuis en de bekende franse balkonnetjes