Vandaag een zwaar bewolkte dag met vannacht de nodige regenbuien. Om 8 uur wakker geworden en daar het droog is maar met Benno gaan lopen. Terug aan boord komt de sluis uitvaren dus de motor gestart en de sluis in. Zodoende varen we om 9 uur al de eerste sluis uit. De tweede sluis was niet zo vlot. Om 10 voor elf waren we daar en was er opvarig een passagierschip ingevaren. Dat duurde en duurde eer dat die boven was. Toen wij beneden in de sluis waren, kwamen we erachter waarom het zo lang duurde. De hefdeur aan de beneden kant had een kwartier nodig om open en dicht te gaan. Zodoende om 12 uur de sluis uit. De andere twee sluizen gingen normaal zodat we om half 5 beneden de vierde sluis voor vandaag, op het ponton vast lagen. Daarna is de regen over gegaan in hoosbuien maar nu hoeven we niet meer naar buiten. 58 km gevaren. Gisteren de ramen nat van het buiswater vandaag van de regen. Verschil moet er zijn. Vandaag te horen gekregen dat het lateraal kanaal de la Garonne van 6 januari tot 28 februari dicht gaat voor onderhoud dus als alles volgens plan gaat zullen we daar geen last van hebben.