Vanmorgen eerst wezen kijken hoe de sluizentrap afvarig werkt die wij gisteren opvarig gedaan hebben. Het gaat in ieder geval veel rustiger dan op. Het was behoorlijk druk in de afvaart en de eerste schutting gingen er 3 boten in. Als die dan de tweede kolk invaren, kan de volgende lading weer de eerste kolk in en als ze in de derde kolk zijn laten ze de tweede lading zakken enz. Er is altijd een lege kolk tussen de sluizen waar schepen in liggen. Deze morgen moest er 4 keer met de bovenste kolk geschut worden om alle bootjes weg te krijgen. Met de eerste lading zijn we helemaal mee gelopen en touwtjes aangepakt. De eerste was een Engelsman met huurboot, de tweede was een Duitser met eigen boot en de derde waren Italianen met een huurboot. Van invaren boven tot uitvaren beneden duurt ook bijna 3 kwartier dat ligt ook een beetje aan het aantal bootjes. Meer dan 3 is trouwens niet mogelijk of ze moeten al erg klein zijn. Daarna naar boord om te ontbijten en om 10 uur Thea naar de info om te internetten. Je krijg iedere keer maar 15 minuten en dan moet je weer opnieuw inloggen maar op het eind had ze toch alles voor elkaar wat ze wou. Het was dan ook 11 uur 40 toen we vertrokken en met een pand van 54 km voor de boeg hoefden we niet op sluizen te rekenen. Onderweg, na 7 km, krijg je een tunnel van 161 meter lang en 6 meter breed dus dat brengt geen problemen met zich mee. Onderweg liggen her en der bootjes tegen de kant waarvoor je zo nu en dan langzaam moet doen dus echt vaart maken is er niet bij. Om 5 uur waren we in Argeliers op km 172 en daar hebben we vastgemaakt. In het kaartenboek staat dat daar aan de brug een zeer oud restaurant is en daar hadden we gedacht te gaan eten. Nu het restaurant staat er in ieder geval en wij lagen er 100 m vandaan maar zoals zo veel in Frankrijk, het was gesloten en dit jaar gaat het niet meer open. Dus zelf maar weer wat gebrouwen. Overigens ook lekker. Vandaag 33,5 km gevaren onder ideale weersomstandigheden. Hoog zomer.