Vanmorgen om 7 uur gewekt door Benno die schijnbaar hoge nood had want die stond voor de deur te blaffen. Dus bed uit en met de met hem naar buiten. Niet te lang want 7 uur lijkt voor ons nog wel nacht dus daarna nog een uurtje terug het bed in. Nadat we voor de tweede keer opgestaan waren een stokbroodje gehaald en na het ontbijt een poging gewaagd om te vertrekken. Omdat we gisteravond ontdekt hadden dat we in konden loggen op het internet van het hotel, hebben we daar weer even vastgemaakt om de eventuele mails binnen te halen en zowaar een van Ed en Gonny de Boer. Dus al met al was het half 11 eer we Castelnaudary definitief achter ons lieten. Om kwart voor twee passeerden we sluis Méditerranée op km 56,5 en daarmee kwamen we op het hoogste pand van kanaal Midi. We zijn nu 189 meter boven zeeniveau en vanaf nu gaan we met de sluizen afvarig. We blijven hier op het hoogste pand liggen in de plaats Ségala op km 54 en maken vanaf hier een wandeling naar de bron vanwaar het kanaal zijn water vandaan krijgt. Helemaal correct is dit niet want het waterreservoir bevind zich een eind verder waar een groot bassin is maar waar wij waren is het pompsysteem en wordt het water in het kanaal geleidt. In ieder geval hadden we een mooie wandeling met mooi weer en heen en terug was het toch gauw een km of 5/6. Daarna lekker op het achterdek uitrusten en een boek lezen. We liggen recht tegenover een restaurant maar dat is wegens vakantie gesloten tot 4 nov. dus dat wordt zelf voor de kost zorgen. Vandaag drie enkele sluizen en een dubbele en 11,5 km gevaren.

Ook in Ségala worden bomen gekapt en onze ligplaats aldaar