Zoals gezegd zijn we vandaag verhuisd naar het eind van het kanaal waar zich een vrij grote kom bevindt met voldoende ligplaats. Vanuit deze kom of haven kan je drie kanten op. De meest rechtse heet kanaal de Brienne en gaat naar de Garonne via een sluis. Deze is ca 700 m lang en alleen bestemd voor de passagiersschepen. Wij mogen daarlangs niet op de Garonne. Je kunt dan ook maar een paar km op de Garonne varen. Je komt net boven de stuw op de rivier en de passagiersschepen varen dan ca twee km stroomopwaarts en keren dan om. De middelste is kanaal de Midi en daar zijn wij uitgekomen en dan krijg je de linker kant en dat is het begin van kanaal de la Garonne waar we te zijner tijd aan gaan beginnen. Het was half 12 toen we hier vast maakten en eerst was het de bedoeling vandaag nogmaals de stad in te gaan maar daar we tijd genoeg hebbe

n en het weer bijzonder mooi is besluiten we dat uit te stellen tot morgen. Lekker op het achterdek genieten van de zon met een goed boek is ook niet verkeerd. We hebben vandaag dus de laatste 6 km afgelegd en de laatste 3 sluizen van kanaal de Midi gedaan. Die zijn geheel automatisch want je meldt je bij de eerste sluis aan door aan een stang die boven water hangt te draaien en dan volgen ze je helemaal en zetten de andere sluizen klaar. Een makkie. Vanaf Maastricht tot hier hebben we 1588 km afgelegd en 289 sluizen gedaan en dat alles van 6 augustus tot 30 oktober.

Toren van het station en de jachthaven in Toulouse