Vanmorgen om 9 uur vertrokken aan de beneden kant van sluis Caderousse op km 214. De temperatuur bij ons binnen was vanmorgen om 8 uur al 22,4 graden en we hebben dan ook een aangenaam zonnetje als we gaan varen. Maar het is eigenlijk zoals iedere dag, naarmate de dag vordert trekt d wind steeds meer aan totdat hij ’s middags tegen 4 uur op zijn hevigst is en dan ’s avonds tussen 6 en 7 is het over het algemeen windstil. Om 11 uur voeren we sluis Avignon uit op

km 235 en hebben Avignon noodgedwongen letterlijk en figuurlijk links laten liggen. Op de terugweg moeten we ook stopplaatsen hebben. Om half 3 passeren we de laatste sluis op de Rhone op km 265 en we zijn dan vanaf Lion 167 m omlaag gegaan in 12 sluizen waarvan de diepste ca 23 m is en die met het minste verval 6.70m. Vanaf deze sluis is het nog 58 km naar zee maar zover hoeven wij niet want bij km 279 gaan wij de Petit Rhone op waarna we na 20 km het kanaal Rone – Sete bereiken via de sluis van Saint Gilles. Het is dan ook al 6 uur als we de sluis uitvaren en willen daar vastmaken maar daar is geen gelegenheid toe. Ze zijn volop bezig met moderniseringswerk dus moeten we door. Uiteindelijk zijn we dan maar in de aftakking naar Beaucaire gaan liggen tegen de kant met voorop de paal en achter een touw om een paaltje. Het was laat en we hadden er schoon genoeg van. Een lange dag veel wind en onderweg geen enkele ligplaats. Vandaag 81,3 km en 3 sluizen en toen we lagen en met Benno aan de wal waren, werden we door horde muggen of andere insecten belaagd. In ieder geval beesten die steken en bulten veroorzaken.

Witte reiger op de Rhone