Vandaag maar besloten wat werkzaamheden te verrichten nu we toch niet kunnen varen. De hydrofoor moet nodig nagekeken worden want die slaat bij iedere liter water aan. Dit houdt wel in dat we onder de vloer eerst plaats moeten maken zodat we erbij kunnen komen. We hebben net de meeste zooi er onderuit gehaald en in de keuken gedeponeerd, komt er een mede watersporter vertellen dat de vaart weer vrij is. Voor alle zekerheid zelf nog maar naar de sluis gebeld en inderdaad de deuren zijn geopend en kunnen we weer verder. Dus de hele zooi weer onder de vloer geschoven, fietsen aan boord, plank binnen gehaald, motor gestart, palen omhoog en vertrokken. Het is nu kwart over 11 en om 12 uur zijn we bij onze kwelgeest de rivier de Vidourle en nu ligt hij er rustig en vredig bij.

We zijn nu op km.25 en we willen voor 4 uur in Frontignan zijn op km 64 waar een brug is die open moet en die draait maar 2 keer per dag. ’s Morgens om half 9 en ’s middags om 4 uur. We laten de motor dus maar 1800 toeren draaien in plaats van 1200 wat we gewend zijn. Onderweg komen we nog 3 bouwstellingen tegen waar je maar 4 km per uur mag want ze zijn het kanaal geschikt aan het maken voor grote schepen. Maar al met al zijn we om kwart voor 4 al daar dus moeten we nog een kwartier wachten. Als we de brug door zijn krijgen we nog 7 km kanaal en dan kom je op Etang de Thau met een lengte van 18 km. Het is een soort IJsselmeer dus moet je daar ook niet te veel wind hebben. Omdat er maar een matig briesje staat, besluiten we dat stuk ook nog maar te doen. We hebben haast dus gaat de motor naar 2000 toeren zodra we op het meer komen en om kwart over 6 varen we dan eindelijk het kanaal de Midi in. Nu nog 5 km naar de sluis en dan is het gedaan voor vandaag. Tot onze schrik liggen er al 4 bootjes en na een gesprek met een Engelsman blijkt dat het hier nog steeds gesperd is. Hij ligt hier al van zaterdag en weet ook niet wanneer het verder gaat. Twee sluizen en 2 km van hier stroomt het riviertje de Herault 200 m door het kanaal en als er teveel stroom staat laten ze de pleziervaart niet varen maar de schepen met passagiers wel. Dus maar weer afwachten wat de dag van morgen ons brengt. Hopelijk hebben we niet voor niets de motor zo hard laten draaien vandaag. Al met al toch nog 72 km gedaan.