Om 9 uur uit de middle of nowhere op km 102 vertrokken en om kwart over 12 op km 88 hadden we precies 1500 km afgelegd vanaf Maastricht en hebben we nog 281 km te gaan voordat ons einddoel Castets-en-Dorthe bereikt hebben. Dan ben je nog ca. 60 km van Bordeaux af maar het is voorlopig niet de bedoeling dat we dat met de boot doen. We zijn vandaag naar Villepinte gevaren op km 76 en waren daar om kwart voor 4. Niet dat het een belangrijk dorpje is maar we hadden er een beetje genoeg van om iedere dag zo lang te varen en het is mooi weer dus een boek lezen op het achterdek is ook lekker ontspannen. Vandaag een dubbele sluis en 7 enkele gedaan op 26 km. Ze zijn langs het hele kanaal Midi bomen [Platanen ] aan het rooien vanwege een ziekte en vandaag hebben we ze daadwerkelijk bezig gezien. Het is wel jammer dat het noodzakelijk is en gelukkig doen ze ook veel aan nieuwe aanplant die resistent is tegen die ziekte maar eer dat weer echte bomen zijn gaat er veel tijd overheen. Op een bord langs het kanaal stond op een gegeven moment dat als de hele operatie afgesloten is het totale bedrag 220 miljoen euro is. En ze moeten wel want het kanaal staat op de wereld erfgoed ranglijst en anders verliezen ze die status.

Op de ene plek staan ze nog maar elders wordt volop gekapt