Vannacht de hele nacht,tenminste die keren dat ik wakker was, bliksemflitsen maar geen donderslagen en geen regen. Wel stond er al gelijk een stevige wind maar op een kanaal heb je daar minder last van. We vertrokken om kwart voor negen en niet veel later begon het ook nog te regenen. Al met al een onvriendelijke dag en het zou nog erger worden. We zijn van km 3 vertrokken en op km 26 aangekomen, konden we niet verder. Daar kruist het kanaal nl de rivier de Vidourle en die had hoogwater regime en dan gaan de schuiven in het kanaal dicht totdat de rivier weer zijn normale peil bereikt heeft. We hebben gebeld met Noordersoft en die raadde ons aan terug te varen naar Aigues-Mortes daar nog niet af te zien was wanneer we weer verder zouden kunnen. Die rivier komt ergens uit de bergen en er is code oranje voor het hele gebied afgegeven en d

at betekent dat ze nog meer verwachten. Een lelijke streep door de rekening voor ons want we zaten al behoorlijk krap in onze tijd om het kanaal de Midi voor 3 nov. door te komen. We zijn dus maar die paar km terug gevaren en hebben eerst bij de jachthaven vastgemaakt en inkopen gedaan bij de super. Daarna maar een plaatsje gaan zoeken in het kanaal want in de jachthaven betaal je 16,50 zonder faciliteiten en 25,50 all inclusief dus dat kan bruintje niet trekken. In het kanaal vinden we een plaatsje voor een tjalk met Nederlandse vlag. Het bleken zowaar echte Hollanders te zijn die al 8 jaar in Zuid Frankrijk aan het rondvaren waren. Ze woonden er dan ook op en hadden geen huis meer. Dus een praatje was zo gemaakt. Later ben ik om de frustratie te vergeten de machinekamer maar ingegaan en aan de klus begonnen die moet leiden tot reparatie van de achterste spudpaal. Om 7 uur ’s avonds was het zover dat ik 3 nieuwe relais gemonteerd had en alles tot op twee kabels na weer gemonteerd had. Die twee kabels had ik toen van de relais afgehaald maar niet onthouden waar ze gezeten hadden. Dus Dirk ons manusje van alles maar weer gebeld en die bracht gelukkig uitkomst. Maar voor vandaag had ik het wel gehad dus die twee kabels, dat komt morgen wel.

Paarden in de Camarque