Thea vanmorgen op de fiets naar het dorp om brood te kopen en nog wat kleine inkopen te doen. Ondertussen loop ik met Benno en na het ontbijt vertrekken we om ca. kwart over 9. De bedoeling is om naar Homps op km 145 te varen maar als het niet uit komt is er ook geen man over boord want we hebben nog ruim 14 dagen eer de boel dicht gaat. Het is ook wel erg, eerst denk je dat je tijd tekort kom en even later heb je weer tijd genoeg. Het is vandaag een buitengewoon warme dag, je zou haast zeggen subtropisch en dus houden we het om 12 uur in Roubia op km 153 voor gezien en maken er een wasdag van.

In de strijd tegen de platanenziekte zijn al heel wat bomen gekapt

Als je de eerste was aan de lijn heb hangen en de tweede is klaar kan de eerste alweer van de lijn af zo hard droogt het. In de schaduw hebben we 29, 5 graden gemeten en in de volle zon 42,3. We liggen hier ook vlak bij een restaurant dus omdat het gisteren mislukte gaan we het vanavond maar inhalen. Het ziet er in ieder geval goed uit. We zijn vandaag verschillende plaatsen voorbij waar veel overwinteraars liggen dus op de terugweg zullen we in dit pand wel enige tijd verblijven. Maar dat is in ieder geval iets voor volgend jaar. Het middellandse zee klimaat loopt ook ongeveer tot Roubia waar we nu liggen en we hebben op de kaart al aangegeven wat ons leuk lijkt om voor wat langere tijd te liggen dus het ziet er allemaal veelbelovend uit. Nu nog een zachte winter en het kan niet meer stuk. Vandaag 19 km afgelegd. Niet al te veel dus.

Mooi herfstlaatje. Het is wasdag!