Het begint eentonig te worden maar vandaag weer om 8 uur wakker en gelijk met Benno op pad gegaan. Het is zwaar bewolkt maar droog en behoorlijk aan de temperatuur want bij ons binnen was het om 8 uur al 19,5 graden. Om kwart voor negen hebben we de gang er alweer in en we zijn nog maar net uit het voorkanaal of de wind begint ons weer parten te spelen. Het zal zo de hele dag blijven met af en toe wat heftiger zodat het buiswater weer in grote getalen overkomt. Het is hier dan ook zeker zo breed als op het Hollands Diep en dat met de wind van voren en de stroom van achter zorgt voor een onstuimige rivier. We doen vandaag 3 sluizen en blijven beneden de derde sluis om half 5 liggen dat is op km 214. De bedoeling was in Saint-Etienne-des Sorts op km 204 maar daar hadden ze het ponton al weggehaald en verder was er geen aanleg mogelijkheid dus vandaar door naar de sluis. Omdat hij klaar stond ook maar naar beneden geschut. Toen gelijk met Benno gaan lopen want die was alleen vanmorgen maar aan de wal geweest. We liepen naar de stuwkant van de Rhone en daar ik het warm had en er niemand te zien was ben ik maar even gaan zwemmen. Volgens mijn gevoel was de watertemperatuur minstens 20 graden en buiten minimaal 25 graden. ’s Avonds valt schijnbaar iedere keer de wind weg of we liggen in de luwte maar de vlaggen hangen recht naar beneden. We hebben 70 km. afgelegd dus we schieten aardig op. Morgen passeren we Avignon waar we helaas niet aanleggen om ons schema niet in gevaar te brengen. Niet dat we Avignon vergeten want als we op de terugweg zijn willen we daar zeker een uitgebreide pitstop maken. Op km. 279 verlaten we de grote Rhone en als alles loopt zoals vandaag zijn we daar morgen avond. Maar dat is weer voor morgen. Misschien een beetje saai nu omdat er alleen maar gevaren wordt maar dat moeten jullie maar voor lief nemen. Later misschien beter.