Vannacht heeft het weer veel geweerlicht maar vanmorgen was het een mooie stille dag. Een temperatuur van 24 graden om 8 uur en volop zon. Na het normale ochtendritueel eerst de kabels van de spudpaal aangesloten en zowaar we kunnen hem weer gebruiken. Dat is wel nodig ook want als je niet in een jachthaven wil liggen moet je gewoon tegen de kant langs het kanaal en dan moet je maar zien hoe je vast maakt. Dus vanaf nu hopelijk weer zonder problemen. We liggen hier ca. 5 km van de Middellandse Zee dus willen we die ook wel eens zien. Fietsen aan de wal en eerst naar onze kwelgeest de rivier le Vidourle gaan kijken om te zien of er al verbetering in het verschiet ligt. Nou niet dus. Hij is breder dan we verwacht hadden en het stroomt inderdaad formidabel. Daarvandaan dan maar richting zee en toen kwamen we langs de zoutwinning en daar begon net een rondleiding. Met een treintje word je in anderhalf uur langs de zoutpannen gevoerd met de nodige uitleg uiteraard alleen in het Frans. Maar voor ons het meest interessant waren de flamingo’s die in grote getalen aanwezig waren. Al met al toch weer een speciale belevenis.

Daarna verder op de fiets tot we in Le Grau-Du-Roi aankwamen. Dat is volgens ons boekje het op een na grootste vissersplaatsje van Frankrijk. We hebben de fietsen neergezet en zijn te voet verder gegaan natuurlijk tot het bittere einde. Het is een drukke plaats met veel winkeltjes, barretjes restaurants, ijssalons en heel veel mensen. Maar dat kan ook bijna niet anders want het is weekend en een warme zonnige dag, 30 graden en een flauw windje voor de zeilers. Op het strand waren nog verschillende mensen aan het zwemmen en pootje baden en mochten we hier nog langer moeten liggen, ben ik van plan om ook daar nog eens te gaan zwemmen. Terug in Aigues-Mortes even wat gegeten en over de kermis gelopen want het is hier schijnbaar groot feest. We hebben de stierenloop door de oude stad helaas gemist want de hekken stonden er nog en er was veel volk op de been. Wel jammer maar dat is het nadeel als je geen Frans spreek anders had je het misschien wel ergens gelezen of gehoord. Maar we hebben een welbestede dag achter ons en we proberen er maar het beste van te maken. Het wordt voor ons nu ook een verrassing hoe onze expeditie verder gaat. Morgen is hier voor de middag markt en proberen we bij de info of we dit verslag kunnen versturen zodat jullie weer een beetje op de hoogte zijn van ons reilen en zeilen.

iges-Mortes en zeezicht vanuit Le-Grau-Du-Roi en Flamingo’s waarvan de roze kleur pas zichtbaar is als ze vliegen.