Thea vanmorgen eerst een brood gaan halen op de fiets en toen na het ontbijt om ca. 10 uur vertrokken. Net toen we vertrokken waren kwam ik er achter dat het pompje van de douche afvoer bak het begeven heeft en dat misschien al wel een dag eerder gebeurd is want er stond het nodige water voorin. Bij ons loopt al het gebruikte water, dus ook de gootsteen via dat tankje dat wordt leeg gepompt via een vlotter schakelaar. Niet de WC want die staat apart. Het water was naar achter gelopen in de machinekamer en zodoende kwam ik er achter. We waren nu eenmaal aan het varen en als we een gunstige ligplaats zien zullen we wel eens gaan kijken of we er wat aan kunnen doen. Het is vandaag voor ons wat sluizen betreft wel afwisselend want eerst krijgen we een enkele die we zelf bedienen dan een dubbele met sluiswachter dan weer enkel door ons bediend en dan de laatste dubbele van het kanaal weer door een sluiswachter en als we ons dan zelf weer door een enkele hebben geloodst, varen we naar Montisgard waar we om een uur al vastmaken voor de sluis op km 25 We hebben de drinkwaterkraan voor de boot dus wordt de watervoorraad weer aangevuld. Het is zo’n mooi weer dat Thea besluit om ook nog maar een wasje te draaien en ik ga me met het defecte pompje amuseren. Eerst maar het water overal uitgepompt en toen begonnen met de boel te demonteren en schoon te maken. Uiteindelijk bleek het niet het pompje te zijn wat de geest heeft gegeven maar de vlotterschakelaar. Thea was ondertussen op de fiets naar de Lidl geweest en die wist bij terugkomst te melden dat daar ook een Brico [bouwmarkt soort Gamma] was dus daar kon ik proberen om een vlotterschakelaar te bemachtigen. Nu dat was tevergeefse moeite maar van een van hun medewerkers kreeg ik wel een adres in Toulouse Ramonville. Hij dacht dat ik daar maandag wel terecht kon. Dus voorlopig maar in een teiltje afwassen en hopen dat ze ons maandag daar verder kunnen helpen. Morgen zullen we daar naartoe varen zodat we maandag gelijk op de stoep staan. Vandaag 7 sluizen gedaan en 14,3 km afgelegd. De vrije middag nuttig besteed al is het resultaat niet geheel naar wens. Wat zo’n klein ding toch een hoop ellende teweeg kan brengen. Wel is de boel nu weer eens grondig schoongemaakt maar tot we een nieuwe schakelaar hebben blijft het behelpen.