Na eerst bij de bakker te zijn geweest vertrekken we na het ontbijt. Na 9 km komen we bij de sluizentrap van Trebes. Dit is gelijk een triootje dus een mooi begin van de dag. Boven de sluis ligt onze Deense buurman waarmee we de sluizentrap van Fonseranes [ 6 stuks ] gedaan hebben en die even later achter ons aankomt. Daar zullen we mee blijven schutten tot Carcassonne waar hij in de stad blijft en wij nog een paar km doen. We willen deze plaats volgend jaar op de terugweg met een bezoek vereren en hebben er nu geen havengeld voor over dus liggen we in de bush om 5 uur. Van de buurman kregen we nog een fles champagne omdat Thea in iedere sluis de touwen aangepakt had als wij vast lagen. Voor diegene die met camper of boot deze kant op komen is Trebes ook aan te bevelen. Een liefelijk minder grote plaats met leuke terrasjes direkt aan het water. Vandaag een trio sluis een dubbele sluis en 5 enkele sluizen over een afstand van 25 km.

Wachten met de Deense buren voor de sluis en dan een ligplaats in de bush