Vandaag is de normale tijd weer ingegaan en toen we om 9 uur wakker werden was het dus 8 uur en waren we toch nog vroeg op. Het belooft weer een mooie dag te worden en alles was nat van de dauw dus hebben we eerst maar het schip eens lekker gewassen. We hadden de waterslang nog liggen dus met lekker helder water schoon schip gemaakt. Na de koffie zijn we dan om half twaalf maar gaan varen. We hoeven vandaag niet ver want we zijn maar 14 km en 3 sluizen verwijderd van Ramonville waar ze hopelijk een vlotterschakelaar hebben of kunnen bestellen. Om 15 uur waren we daar en het blijkt een scheepsreparatiebedrijf te zijn met een winkel dus even morgen afwachten. Het ligt hier langs het kanaal vol met woonschepen/boten en andere drijvende objecten waarop gewoond wordt. We wilden die reparatiehaven invaren maar daar was geen plaats dus er maar tegenover tegen de kant aangelegd zoals iedereen dat doet. Je ligt hier nog steeds met aan weerszijde van het kanaal platanen zodat je de hele dag in de schaduw ligt. Niet optimaal voor de zonnepanelen en ook van de schotel laat de ontvangst afweten dus een avond met een boek. Ik ben met Benno vanmiddag nog een km of 3 langs het kanaal richting Toulouse stad gelopen maar van de bomenrij was het einde nog niet in zicht. We liggen nu 11 km van het einde van Canal du Midi verwijderd en krijgen we nog 3 sluizen te verwerken. Als je alle sluizen als enkel telt zijn het er van begin tot eind 90. De kaart geeft aan van 63 maar dan rekenen ze de sluizen die uit meerdere kolken bestaan als een. Nu eerst maar afwachten wat de dag van morgen ons brengt. We hebben tot volgende zondag de tijd om het kanaal te verlaten.